Projekta idejas vēsture

Doma par jauna veida portālu, kas interneta vidē vienotu Vladimira Megre grāmatu lasītājus un Anastasijas ideju domubiedrus, parādījās jau 2002. gada rudenī, kad tika izveidota neliela un vienkārša mājas lapa internetā, kas aicināja atsaukties Vladimira Megre grāmatu lasītājus. Par godu Vladimira Megre grāmatu galvenajam personāžam Anastasijai lapas nosaukums bija „Latvijas Neoficiālais Anastasijas portāls”. Laika gaitā lapa mainījās un mainījās arī tās nosaukumi: „Latvijas Anastasijas portāls”, „klubiņš Mīlestībā Radīts…” un citi. Pamazām lapa tika papildināta ar informāciju un iespējām, piemēram, viesu grāmatu un forumu, kas ļāva satikties domubiedriem un apmainīties ar informāciju. Tādējādi diezgan īsā laikā jaunizveidotā lapa pat bez īpašas reklāmas kļuva populāra un atpazīstama mērķauditorijas – Megre grāmatu lasītāju – vidū.
Domubiedri, pateicoties izveidotajai lapai, sāka komunicēties savā starpā, satikties un arī rīkot tikšanās reizes un citus pasākumus – piemēram, braucienus skatīties zemi ekociemata veidošanai un ekskursijas uz iesāktiem ekociematu projektiem.
Tādā veidā lapa turpināja darboties līdz pat 2005. gada pavasarim, kad tika pārtraukta tikšanās reižu rīkošana un netika atjaunota vairs arī mājas lapa. Pamazām forums zaudēja savu popularitāti un dažādu tehnisku problēmu dēļ tas tika slēgts 2006. gadā.
Tomēr 2006. gadā parādījās jauna domubiedru grupa Latvijas sabiedrībā populārajā portālā draugiem.lv ar nosaukumu „Anastasijas sapnis”. Šeit atkal sāka pulcēties gan bijušie domubiedri, gan jauni aktīvisti. Pamazām radās doma atjaunot interneta lapu, kas interneta vidē pārstāvētu Latvijā dzīvojošos Vladimira Megre grāmatu lasītājus un Anastasijas ideju atbalstītājus. 2006. gada nogalē izveidojās domubiedru komanda, kas uzsāka darbu pie portāla atjaunošanas jaunā līmenī.
Komanda izstrādāja gan saturu, gan dizaina skices jaunajai lapai…

Pie Anastasija.lv portāla atjaunošanas sākam darbu 2018. gadā.
Pa šo laiku draugiem.lv esošā grupa “Anastasijas sapnis” ir jau kļuvusi neaktīva, bet pamazām dzīvību iegūst Facebook esoša grupa ar tādu pašu nosaukumu.

2 Comments Add yours

  1. Dina saka:

    Sirsnīgs paldies

  2. Linda saka:

    Redz kā – par spīti problēmām cilvēkos nepazuda vēlme, un pēc laika viss sākās atkal!!!Paldies lapas veidotājiem!! 🙂

Komentēt